Krumpir ogulite i narežite na kockice, posolite i dodajte 450 ml vode – stavite kuhati. Rižu operite i ocijedite, zatim ju dodajte u drugu posudu, posolite ju i zalijte sa 100 ml vode – stavite kuhati.
Nakon što riža zakuha, sklonite ju s vatre, poklopite i ostavite sa strane, a krumpire kuhajte još 5 minuta, zatim i njih sklonite s vatre i poklopite.
Lignje očistite, odrežite im krakove i nasjeckajte ih. Očišćene lignje samo malo properite i složite na daščicu.
Zagrijte tavu pa dodajte maslinovo ulje, 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka, listiće i korijen peršina. Kratko popržite, pa dodajte nasjeckane krakove i pržite još minutu. Dodajte rižu, pržite 2 minute, dodajte malo papra i sklonite s vatre.
Počnite puniti lignje – nadjenite ih žličicom nadjeva od riže i pola trokutića sira te zatvorite čačkalicom. Ponovno zagrijte tavu i dodajte još malo maslinovog ulja, sjeckani češnjak i kratko popržite.
Dodajte blitvu i nastavite pirjati par minuta. Dodajte, zajedno s vodom, krumpire, listiće peršina i ako želite, malo muškatnog oraščića. Kuhajte 7 do 8 minuta dok se ne zgusne.
Zagrijte grill tavu ili običnu tavu, dodajte malo ulja pa počnite pržiti lignje. Pržite ih kratko sa svake strane dok ne dobiju boju.
Sjedinite malo maslinovog ulja, češnjak i peršin, zatim krumpir i lignje razdijelite na tanjure te prelijte mješavinom maslinovog ulja i češnjaka. Pokapajte s nekoliko kapi limunovog soka.