Punjene lignje

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene lignje by youtube
Punjene lignje
Očišćene lignje mogu se puniti različitim nadjevima, od riže i krumpira pa sve do pršuta i sira. U našem receptu punili smo ih sjeckanim prženim krakovima, kuhanom rižom i sirom uz dodatak začina.

Sastojci

Broj porcija
4

Krumpir

600 gkrumpira
5 gsoli
450 ml vode

Riža

50 griže
Prstohvat soli
100 mlvode

Lignje

400 glignji
4 češnjačešnjaka
1 korijenperšina, za nadjev
Peršin, listići
6trokutića sira
200 gblitve
Papar, po želji
Muškatni oraščić, po želji
Maslinovo ulje

Priprema

Krumpir

1 Pripremite krumpir

Krumpir ogulite i narežite na kockice, posolite i dodajte 450 ml vode – stavite kuhati. Rižu operite i ocijedite, zatim ju dodajte u drugu posudu, posolite ju i zalijte sa 100 ml vode – stavite kuhati.


Riža

2 Pripremite rižu

Nakon što riža zakuha, sklonite ju s vatre, poklopite i ostavite sa strane, a krumpire kuhajte još 5 minuta, zatim i njih sklonite s vatre i poklopite. 


Lignje

3 Očistite lignje

Lignje očistite, odrežite im krakove i nasjeckajte ih. Očišćene lignje samo malo properite i složite na daščicu. 


4 Pržite

Zagrijte tavu pa dodajte maslinovo ulje, 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka, listiće i korijen peršina. Kratko popržite, pa dodajte nasjeckane krakove i pržite još minutu. Dodajte rižu, pržite 2 minute, dodajte malo papra i sklonite s vatre.


5 Napunite lignje

Počnite puniti lignje – nadjenite ih žličicom nadjeva od riže i pola trokutića sira te zatvorite čačkalicom. Ponovno zagrijte tavu i dodajte još malo maslinovog ulja, sjeckani češnjak i kratko popržite.


6 Pirjajte

Dodajte blitvu i nastavite pirjati par minuta. Dodajte, zajedno s vodom, krumpire, listiće peršina i ako želite, malo muškatnog oraščića. Kuhajte 7 do 8 minuta dok se ne zgusne. 


7 Pržite

Zagrijte grill tavu ili običnu tavu, dodajte malo ulja pa počnite pržiti lignje. Pržite ih kratko sa svake strane dok ne dobiju boju.


8 Poslužite

Sjedinite malo maslinovog ulja, češnjak i peršin, zatim krumpir i lignje razdijelite na tanjure te prelijte mješavinom maslinovog ulja i češnjaka. Pokapajte s nekoliko kapi limunovog soka.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.