Prvo napravite žuto tijesto tako da u jednoj posudi sjedinite žumanjak, maslac i šećer, zatim dodate brašno i sol te ručno umijesite glatko tijesto.
Napravite i čokoladno tijesto tako da sjedinite sve sastojke kao i za žuto tijesto, samo im još dodajte kakao i kavu. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
Dok se tijesto hladi, uključite pećnicu neka se zagrije do 170 stupnjeva te lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Tijesto izvadite na dobro pobrašnjenu podlogu te i njega malo s gornje strane pobrašnite, zatim razvaljajte na debljinu od 3-5 mm. Možete početi izrađivati ovčice. Sastoje se od dva komada – od oblika cvijeta i kruga za lice.
Izrezivačima u obliku cvjetića režite tijelo za ovčice, a glavu ćete izrezati pomoću manjeg okruglog izrezivala. Možete koristiti i nastavak od šprice za rezanje torti. Svaki izrezivač prije rezanja umočite u brašno te dijelove zalijepite bjelanjkom, a stopala i uši ćete lako oblikovati sami.
Kekse poslažite u lim za pečenje i pecite ih 10-ak, 15-ak minuta pazeći da ne izgore. Kada se keksi ohlade, zalijepite oči ili ih sami izradite od royal icinga i otopljene čokolade.