Torta od maka i mascarponea.

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od maka i mascarponea.

Predivna torta za sve ljubitelje maka i sira.

Sastojci

Broj porcija
14

Sirup

200 mlvode
200 gšećera
sok i korica limuna

Biskvit

4jaja
100 gšećera
170 mlulja
200 mlmlijeka
200 ggriza
200 gmljevenog maka
1vanilin šećer

Krema

200 mlslatkog vrhnja
250 gmascarpone sira
200 gkiselog vrhnja
200 gbijele čokolade

Priprema

1 Sirup

Prvo zakuhajte sirup i ohladite.


2 Biskvit

Umutite jaja sa šećerom i postepeno dodajte sve ostale sastojke.


Kad ste sve fino umutili, stavite peći u namašten i pobrašnjen kalup za torte, promjer 28 cm na 180 stupnjeva oko 20 minuta, ovisno o pećnici, probajte čačkalicom. Ako je suha, biskvit je gotov.


Izvadite ga iz pećnice i prelijte hladnim sirupom.


3 Krema

Izmiksajte vrhnje za šlag. Posebno izmiksajte mascarpone sir s kiselim vrhnjem, dodajte otopljenu bijelu čokoladu i u smjesu lagano špatulom umiješajte šlag.


Kremu dodajte na biskvit, ohladite i uživajte.

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.

Ključne riječi