Sjedinite šećer, 200 g brašna, izmrvljeni kvasac i mlijeko. Ostavite 10 do 15 minuta da smjesa proradi i malo naraste.
Nakon što je smjesa malo odstajala, dodajte joj ulje, koricu limuna, kiselo vrhnje, žumanjke i vanilin šećer. Dobro izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili. U posebnoj posudi sjedinite preostalo brašno i sol.
Postepeno dodavajte brašno i umijesite tijesto koje bi vam trebalo ostati malo ljepljivo kako se pri pečenju ne bi previše osušilo i popucalo sa strana.
Tijesto oblikujte u loptu, prekrijte čistom krpom i ostavite pola sata da naraste. Nakon pola sata, tijesto malo premijesite i ostavite još sat vremena da odmori i naraste. Dok čekate da tijesto naraste, pripremite nadjev za orahnjaču i makovnjaču.
Mljevene orahe sjedinite s limunovim sokom, dodajte šećer, izmiješajte, zatim dodajte kipuće mlijeko.
Mljeveni mak sjedinite s grizom i šećerom, izmiješajte, zatim dodajte kipuće mlijeko.
Obje smjese ostavite 15 do 20 minuta da se ohlade.
Tijesto premijesite, razdijelite na četiri jednaka dijela i razvaljajte u pravokutnik dimenzija 35 x 30 cm.
Tijesto nadjenite tako da stavite pola nadjeva, ali da pri rubovima, na završetku, ostavite prazno. Postupak ponovite s preostalim tijestom, prekrijte i ostavite pola sata da još malo naraste.
Nakon što je prošlo pola sata, ubacite u hladnu pećnicu, zatim ju namjestite na 175 stupnjeva. Pecite 30 do 35 minuta, zatim prekrijte papirom za pečenje i nastavite peći na istoj temperaturi još 20 minuta.
Rastopite maslac te njime premažite vruću makovnjaču i orahnjaču. Ostavite da se ohladi, zatim pospite šećerom u prahu i poslužite.