Ogulinske mošnje

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Ogulinske mošnje
Ogulinske mošnje
Ogulinske mošnje
Čudan naziv za staro i prefino jelo. Možda malo slično zagorskim štruklama. Radile su ga naše bake, mame evo sad se i sama iskušala u spravljanu istog. Može se punit jajima i lukom. Sirom i jajima. Ja sam punila skorupom i jajima baš kao naše bake.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

500 gglatkog brašna
1jaje
sol
malo ulja
topla voda

Punjenje

2jaja
200 gskorupa (ili sira)
sol

Preljev

krušne mrvice
ulje

Priprema

1 Tijesto

Na dasku stavite brašno. Dodajte sol, jaje i ulje. Lagano ulijevajte toplu vodu i miješajte žlicom.


Poslije po potrebi još dodajte brašna dok ne umijesite fino, glatko tijesto. Tijesto duže mijesite malo grublje, jače, malo ga lupajte o dasku.


Zatim ga ostavite dvadesetak minuta da miruje.


2 Slaganje

Poslije ga podijelite u 2-3 dijela i razvaljajte tanko u valjak. Razmažite dio smjese, preklopite strane (imate prikaz gore na slici).


Rukom pritisnite dijelove (komade) i zarežite nožem.


3 Kuhajte

Stavljajte kuhati u kipuću posoljenu vodu i kuhajte oko 30 minuta.


4 Stavite u prepržene krušne mrvice

Kad su kuhane, dodajte ih u prezle koje ste prepržili na malo ulja.

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.

Ključne riječi