Kekse usitnite u blenderu, dodajte im maslac i ulje te sjedinite. Kalup za torte promjera 26 cm premažite s malo ulja (uključujući i strane), zatim utisnite smjesu od keksa.
Pripremite nadjev tako da u jednu posudu ubacite oba pudinga od vanilije, šećer i mlijeko. Sastojke dobro izmiješajte kako vam ne bi ostalo grudica.
U manji lonac dodajte 450 ml vrhnja za šlag i zakuhajte, zatim postepeno dodavajte smjesu s pudingom cijelo vrijeme miješajući. Kuhajte, miješajući, nekoliko minuta dok se krema ne zgusne, zatim sklonite s vatre.
U vruću kremu dodajte čokoladu za kuhanje, dobro izmiješajte, zatim dodajte i mascarpone te ponovno dobro izmiješajte. Umiješajte i kokos, zatim smjesu prelijte preko podloge od keksa i zagladite špatulom.
U manjem loncu zagrijte preostalih 50 ml vrhnja za šlag, dodajte bijelu čokoladu i rastopite. Sklonite s vatre, miješajte, zatim ostavite sa strane nekoliko minuta da se malo ohladi.
Ponovno izmiješajte, zalijte tortu te glazuru, okrećući kalup, jednoliko rasporedite po površini kolača. Posipajte listićima badema i ostavite sat, dva u hladnjaku kako bi se cheesecake stisnuo. Prije rezanja, ostavite ga 10-ak minuta na sobnoj temperaturi, zatim skinite obruč kalupa. Razrežite i poslužite.