Klasični francuski vinaigrette

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Klasični francuski vinaigrette by Pexels Pexels

Ovaj francuski preljev za salatu se tradicionalno miješa ručno u velikoj zdjeli za salatu. Nakon pripreme, listovi salate i ostali sastojci se dodaju u zdjelu i nježno miješaju kako bi se potpuno obložili preljevom. Ovo je fantastična tehnika koja rezultira savršeno začinjenim salatama, ali uvijek možete pripremiti dvostruku, trostruku ili četverostruku količinu preljeva u staklenoj posudi i koristiti tijekom nekoliko dana.

Sastojci

Broj porcija
2
3 žlicemaslinovog ulja
1 žlicavinskog octa
1 žlicasitno nasjeckane ljutike (opcija)
½ žličiceDijon senfa
malo soli, prema ukusu
malo papra, prema ukusu

Priprema

1Pomiješajte sastojke

Pomiješajte ulje, ocat, sitno nasjeckanu ljutiku (ako koristite) i senf na dnu velike zdjele za salatu. Posolite i popaprite prema ukusu.


2Dodajte salatu

Dodajte koju god salatu pripremate i promiješajte.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.