Vjenčić s humusom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Vjenčić s humusom by youtube
Vjenčić s humusom
Iako nevjerojatno jednostavan, ovaj božićni recept obara s nogu. Zdrav je, ukusan, a gotov za manje od 30 minuta.

Sastojci

Broj porcija
10
480 ghumusa
60 gfeta sira, izmrvljenog
2mlada luka, nasjeckana
45 gperšina, nasjeckanog
1 žličicaekstra djevičanskog maslinovog ulja
Prstohvat soli
4cherry rajčice, prerezane na pola
1crvena paprika
1 žlicažlica feta sira, izmrvljenog
Za posluživanje: pita čips, kriške pita kruha ili bilo koje crveno ili zeleno povrće

Priprema

1 Sjedinite humus, feta sir i mladi luk

U posudi srednje veličine sjedinite humus, 60 g feta sira te mladi luk.


2 Oblikujte vijenac na pladnju

Zdjelicu ili čašu stavite u sredinu okruglog pladnja za posluživanje promjera otprilike 32 cm. Posuda koja će vam stajati u sredini može vam poslužiti za dodatke po želji (pita chips, povrće ili pita kruh). Špatulom, oko posude u sredini, rasporedite humus na pladanj tako da dobijete vijenac. U slučaju da nećete koristiti posudu u sredini, pažljivo ju izvadite iz sredine.


3 Sjedinite peršin, ulje i sol

U drugoj, manjoj posudi sjedinite peršin, ulje i sol. Dobro izmiješajte da se svi sastojci dobro sjedine. Tu smjesu nanesite u krug preko sloja s hummusom. Ostavite rub hummusa da se vidi.


4 Ukrasite rajčicama

Prerezane rajčice, odrezanom stranom prema dolje, stavljajte nasumično na sloj s peršinom tako da izgledaju kao božićni ukrasi.


5 Napravite mašnu od crvene paprike

U slučaju da ćete napraviti mašnu od crvene paprike, izrežite jednu široku i ravnu stranu. Koristeći metalni rezač za kekse u obliku mašne, pažljivo, ali čvrsto pritisnite kroz komad paprike koji ste prethodno izrezali. Mašnu stavite na vjenčić.


6 Pospite feta sirom

Pospite 1 do 1 ½ žlicu fino mljevenog feta sira preko vjenčića tako da izgleda poput snijega.


7 Poslužite

Poslužite odmah uz dodatke po izboru ili prekrijte i stavite u hladnjak do posluživanja, tj. jedan do dva dana.

Napomena

Vjenčić možete napraviti i unaprijed, ali imajte na umu da će vam zeleni dio malo omekšati i potamniti, ali to ne bi trebalo smetati jer će vjenčić i dalje lijepo izgledati i biti odličnog okusa.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
35 kcal
Proteini
2 g
Masnoće
2 g
Ugljikohidrati
3 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.