U posudi srednje veličine sjedinite humus, 60 g feta sira te mladi luk.
Zdjelicu ili čašu stavite u sredinu okruglog pladnja za posluživanje promjera otprilike 32 cm. Posuda koja će vam stajati u sredini može vam poslužiti za dodatke po želji (pita chips, povrće ili pita kruh). Špatulom, oko posude u sredini, rasporedite humus na pladanj tako da dobijete vijenac. U slučaju da nećete koristiti posudu u sredini, pažljivo ju izvadite iz sredine.
U drugoj, manjoj posudi sjedinite peršin, ulje i sol. Dobro izmiješajte da se svi sastojci dobro sjedine. Tu smjesu nanesite u krug preko sloja s hummusom. Ostavite rub hummusa da se vidi.
Prerezane rajčice, odrezanom stranom prema dolje, stavljajte nasumično na sloj s peršinom tako da izgledaju kao božićni ukrasi.
U slučaju da ćete napraviti mašnu od crvene paprike, izrežite jednu široku i ravnu stranu. Koristeći metalni rezač za kekse u obliku mašne, pažljivo, ali čvrsto pritisnite kroz komad paprike koji ste prethodno izrezali. Mašnu stavite na vjenčić.
Pospite 1 do 1 ½ žlicu fino mljevenog feta sira preko vjenčića tako da izgleda poput snijega.
Poslužite odmah uz dodatke po izboru ili prekrijte i stavite u hladnjak do posluživanja, tj. jedan do dva dana.
(po porciji)