Za tijesto pomiješajte brašno, sol i šećer.
U lončiću zagrijte mlijeko da bude mlako pa dodajte suhi kvasac i ostavite da se zapjeni.
Pomiješajte smjesu brašna s aktiviranim kvascem.
Dodajte limunovu koricu i jaja pa umijesite glatko tijesto.
Omekšali maslac dodajte malo po malo i cijelo vrijeme mijesite tijesto.
Kada je tijesto elastično i odvaja se od stijenki posude, prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da se udvostruči.
Za to vrijeme pripremite borovnice, očistite ih i operite, stavite u posudu pa dodajte šećer.
Stavite kuhati cijelo vrijeme miješajući.
Pomiješajte 1 žličicu škrobnog brašna s 2 žličice vode pa dodajte u borovnice.
Kuhajte dok se ne zgusne i stavite na hlađenje.
Krem sir pomiješajte sa šećerom u glatku smjesu.
Kada se tijesto udvostručilo, istresite ga na radnu površinu i podijelite na dva dijela.
Svaki dio razvaljajte u pravokutnik pa nanesite sir i na to smjesu od borovnica.
Zamotajte u roladu pa prerežite uzdužno (ostavite spojeno na jednom kraju).
Ispletite pletenicu prebacujući jedan krak preko drugog.
Isto ponovite s drugim dijelom tijesta.
Tako pripremljene pletenice stavite na lim obložen papirom za pečenje (ili u kalupe za četvrtasti kruh).
Pecite na 180 stupnjeva nekih 35 do 45 min ovisno o pećnici.
Vruće pletenice premažite medom.