Prvo pripremite palačinke tako da u većoj posudi sjedinite brašno, sol i jaja. Postepeno dodajte mlijeko, zatim i mineralnu, cijelo vrijeme miješajući pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte maslac, dobro izmiješajte i ostavite smjesu 20-ak minuta u hladnjaku.
Zagrijte tavu, dodajte malo ulja i počnite peći palačinke. Neka vam mjera za svaku palačinku bude jedna grabilica za juhu – dodajte na tavu te kružnim pokretima smjesu jednoliko rasporedite po tavi. Pecite ih po 2 minute sa svake strane. Ovako biste trebali dobiti otprilike 12 palačinki.
Kada ste ispekli palačinke, možete pripremiti i nadjev. Meso operite i nasjeckajte na sitnije kockice. Mast zagrijte na tavi te popržite luk dok ne postane proziran, zatim dodajte nasjeckano meso koje ćete pržiti na jakoj vatri, često miješajući, 2 do 3 minute.
Sklonite tavu s vatre, dodajte papriku, posolite i popaprite, poklopite i vratite na štednjak. Pirjajte na slabijoj vatri dok meso ne omekša nakon čega ćete ga izvaditi iz tave, a masnoću ostaviti u tavi jer će vam kasnije trebati. Meso malo izgnječite vilicom.
U manjoj posudi sjedinite žličicu brašna i dvije žlice kiselog vrhnja. Dobro izmiješajte, pazeći da ne ostanu grudice, zatim dodajte u tavu s masnoćom od mesa. Zakuhajte, zatim dodajte i ostatak vrhnja i dobro izmiješajte. Odvojite dvije žlice gotovog umaka te umiješajte u meso koje ste prethodno izdrobili vilicom.
Sada već možete uključiti pećnicu na 200 stupnjeva kako bi se zagrijala dok vi punite palačinke. Punite ih smjesom od mesa i vrhnja, a motajte ih tako da ih prvo zatvorite sa strane, onda tek zamotate kako vam nadjev ne bi ispao ili iscurio van. Kako ih punite, tako ih slažite u vatrostalnu posudu, prelijte preostalim umakom od vrhnja i ubacite u pećnicu.
Pecite palačinke dok ne porumene, otprilike 10 minuta. Prije posluživanja ih posipajte nasjeckanim peršinom. Poslužite vruće.