Ako je potrebno odreske očistite te ih istucite batom za meso. Posolite i popaprite, zatim ih nadjenite žlicom ajvara i premažite. Dok ih mažete, pripazite da ne idete preblizu rubovima kako vam nadjev ne bi iscurio.
Nakon što ste odreske premazali, preko ajvara dodajte po dvije šnite kulena, zatim na kulen dodajte dvije četvrtine kuhanih jaja. Odrezak pažljivo zamotajte, a kako bi sve ostalo na svome mjestu, učvrstite ga čačkalicama. Ponovite postupak s preostalim sastojcima.
Zagrijte malo svinjske masti dok se ne rastopi pa dodajte zamotane odreske. Pecite ih, povremeno okrećući, dok ne budu lijepo zapečeni sa svih strana.
Meso izvadite iz tave na nekakav tanjur i stavite sa strane, a na tu istu tavu dodajte šampinjone. Pirjajte ih nekoliko minuta, malo ih i posolite te podlijte bijelim vinom. Ako želite, šampinjonima možete dodati i malo vrhnja ili čak žlicu brašna i malo mlijeka kako biste dobili umak, a možete ih ostaviti samo ovako pirjane – jednako je ukusno.
Meso vratite u tavu, poklopite i pirjajte još 15-ak minuta. Poslužite uz pire, krokete, njoke ili pržene krumpiriće. Naravno, ne zaboravite i svježu zelenu salatu.