Na mikser pričvrstite nastavak za tijesto te u posudi sjedinite vodu, kvasac i šećer. Ostavite da odstoji desetak minuta dok se smjesa ne zapjeni. Sjedinite dvije žlice ružmarina, brašno i sol te dodajte u smjesu kvasca i vode. Mijesite 3 minute te smanjite brzinu miksera na najslabiju. Postepeno dodavajte maslac – prije nego što dodate novi komad maslaca, pričekajte da se prethodni u poveže s tijestom. Miješajte (mijesite) još 12 minuta na srednjoj brzini.
Prekrijte tijesto toplom i vlažnom krpom te ga ostavite sat vremena na toplom da naraste.
U manjoj posudi sjedinite mozzarellu i parmezan. Stavite u hladnjak dok vam sir ne bude potreban.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Dva veća lima za pečenje obložite papirom za pečenje te stavite sa strane.
U veću (gusanu) posudu ulijte vodu i dodajte sodu bikarbonu te zagrijte na štednjaku dok ne zakuha.
Tijesto podijelite na osam jednakih kuglica. Svaku kuglicu razvaljajte na valjčiće dužine otprilike 40 cm. Svaki valjčić valjkom razvaljajte tako da bude širine otprilike 10 cm.
Izvadite sir iz hladnjaka te s dvije žlice, po dužini i po sredini, nadjenite tijesto. Ponovite s preostalim tijestom.
Ponovno zarolajte tijesto u valjčiće te stisnite krajeve.
Valjčiće oblikujte u slovo 'U' te prekrižite krajeve koje ćete stisnuti na dnu tijesta.
Stavljajte jedan po jedan perec, na 30 sekundi, u proključalu vodu. Vadite ih na pripremljeni lim cjedilom za pomfrit, ostavljajući kratko iznad posude kako bi se ocijedio sav višak vode.
Izmutite jaje i jednu žlicu vode te premažite perece. Stavite u pećnicu na 16 do 18 minuta.
Ostavite perece u limu pet minuta da se malo ohlade. Za to vrijeme, ako želite, pripremite začine kojima ćete posipati vruće perece – u manjoj posudi sjedinite sir, ružmarin, češnjak u prahu, sol i papar. Premažite perece otopljenim maslacem te ih pospite pripremljenim začinima i poslužite.