Pirjani kupus

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pirjani kupus by Shutterstock Shutterstock

Kupus se s češnjakom i lukom pirja na maslacu dok se ne karamelizira, što rezultira ukusnim prilogom. Ovaj slatkasti prilog poslužite uz piletinu, svinjetinu ili uz pečenu janjetinu, a možete napraviti i nešto drugačiju verziju krpica s kupusom.

Sastojci

Broj porcija
6
1 glavicakupusa, tanko nasjeckana
1 glavicaluka, nasjeckana
2 češnjačešnjaka, protisnutog
30 gmaslaca
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Priprema

1 Pripremite kupus i luk

Kupus prerežite na pola, očistite ga te ga tanko nasjeckajte. Luk nasjeckajte na tanke kriškice.


2 Pržite

Otopite maslac u većoj tavi na srednje jakoj vatri. Luk pržite otprilike jednu minutu dok ne omekša, zatim ubacite češnjak i izmiješajte. 


3 Sjedinite sastojke

Ubacite kupus te ga pirjajte 12 do 15 minuta tijekom kojih ćete ga povremeno miješati sve dok se ne karamelizira i omekša.


4 Poslužite

Začinite sa soli i paprom te poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
80 kcal
Proteini
2 g
Masnoće
5 g
Ugljikohidrati
9 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.