Prvo napravite kruh od banana – zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a tavu (koja može u pećnicu) ili kalup promjera 26 cm namastite uljem u spreju. U većoj posudi napravite pire od banana, dodajte im šećer, jaja, maslac i vaniliju. Izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili.
Dodajte brašno, sodu bikarbonu i sol te miješajte dok se sve ne poveže. Umiješajte čokoladu.
Napravite cheesecake – u posudi srednje veličine sjedinite krem sir, jaje, šećer, brašno i sol.
U tavu ili kalup dodajte smjesu za kruh od banane, zatim preko te smjese dodajte veće hrpe smjese za cheesecake te prošarajte nožem kako biste dobili mramorni uzorak.
Površinu zagladite i ubacite u pećnicu. Pecite 30 do 35 minuta – čačkalicom jednostavno provjerite je li kolač gotov; ako izađe čista, spreman je
Možete rastopiti malo čokolade i prošarati preko kolača.