Batom za meso istucite piletinu do debljine od otprilike 1 cm. U većoj vrećici za hranu sa zatvaračem sjedinite parmezan, bosiljak i origano. Dodajte piletinu, po nekoliko komada odjednom, i protresite kako bi ju nadjenuli začinima.
U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte 40 g maslaca te pecite piletinu četiri do pet minuta sa svake strane. Možete koristiti i kuhinjski termometar pa se po njemu ravnati – u tom slučaju pecite piletinu dok termometar ne pokaže temperaturu od 75 stupnjeva. Sklonite piletinu s vatre i pazite da ostane topla.
U istoj tavi, na preostalom maslacu, popržite luk. Trebali biste ga pržiti dvije do tri minute dok ne omekša, zatim mu dodati peperoncini kojeg ćete pržiti jednu minutu, potom izvaditi. Postepeno dodavajte brašno i sol te umiješajte mlijeko. Dodajte i muškatni oraščić te nastavite miješati dok se sastojci ne sjedine.
Ostavite da zakuha, smanjite vatru i kuhajte miješajući još jednu do dvije minute dok se umak ne zgusne. Umiješajte špinat i papriku.
Sklonite s vatre, umiješajte vrhnje i prelijte preko piletine. Pospite naribanom mozzarellom, dodajte kuhanu rižu i poslužite.
(po porciji)