Piletina na firentinski način

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina na firentinski način by youtube
Piletina na firentinski način
Piletina pripremljena na ovaj način specijalitet je talijanske kuhinje, postoje razne varijacije s dodatkom sastojaka, te se može pripremati na tavi i u pećnici. Piletina je začinjena s parmezanom, bosiljkom i origanom, a poslužena u umaku sa špinatom i rižom.

Sastojci

Broj porcija
6
650 gpolovica pilećih filea, otkoštenih, bez kože
45 gnaribanog parmezana
½ žličicesušenog bosiljka
½ žličicesušenog origana
1sušeni peperoncini
1 žličicamuškatnog oraščića
40 gmaslaca
2nasjeckana mlada luka
1 žlicabrašna
¼ žličicesoli
120 mlpunomasnog mlijeka
290 gsmrznutog i nasjeckanog špinata (potrebno odmrznuti i ižmikati)
2 žlicenasjeckane crvene paprike babure
120 gkiselog vrhnja
110 gnaribane mozzarelle
Kuhana riža, po želji

Priprema

1 Začinite meso

Batom za meso istucite piletinu do debljine od otprilike 1 cm. U većoj vrećici za hranu sa zatvaračem sjedinite parmezan, bosiljak i origano. Dodajte piletinu, po nekoliko komada odjednom, i protresite kako bi ju nadjenuli začinima.


2 Ispecite

U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte 40 g maslaca te pecite piletinu četiri do pet minuta sa svake strane. Možete koristiti i kuhinjski termometar pa se po njemu ravnati – u tom slučaju pecite piletinu dok termometar ne pokaže temperaturu od 75 stupnjeva. Sklonite piletinu s vatre i pazite da ostane topla. 


3 Sjedinite sastojke

U istoj tavi, na preostalom maslacu, popržite luk. Trebali biste ga pržiti dvije do tri minute dok ne omekša, zatim mu dodati peperoncini kojeg ćete pržiti jednu minutu, potom izvaditi. Postepeno dodavajte brašno i sol te umiješajte mlijeko. Dodajte i muškatni oraščić te nastavite miješati dok se sastojci ne sjedine. 


4 Kuhajte

Ostavite da zakuha, smanjite vatru i kuhajte miješajući još jednu do dvije minute dok se umak ne zgusne. Umiješajte špinat i papriku.


5 Poslužite

Sklonite s vatre, umiješajte vrhnje i prelijte preko piletine. Pospite naribanom mozzarellom, dodajte kuhanu rižu i poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
223 kcal
Proteini
14 g
Masnoće
15 g
Ugljikohidrati
6 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.