U posudu srednje veličine dodajte mlijeko i stavite na štednjak, dodajte mu nasjeckani maslac i miješajte dok se maslac ne rastopi. Sklonite s vatre i ostavite 10-ak do 15-ak minuta da se ohladi.
Grožđice umiješajte u rum, poklopite i ostavite u hladnjaku dok vam ne budu trebale – otprilike 10 minuta.
Sjedinite brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte šećer i vanilin šećer, sol, koricu limuna i naranče. U drugu posudu dodajte jaja, vrhnje i smjesu mlijeka i maslaca. Obje smjese dobro izmiješajte.
Suhe sastojke postepeno dodajte u smjesu s jajima i svakim dodavanjem dobro miješajte dok ne dobijete tijesto. Pobrašnite podlogu s 40 g brašna pa dodajte tijesto. Mijesite dok ne dobijete kompaktno tijesto koje se ne lijepi. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Gotovo tijesto spljoštite rukama i malo raširite, zatim u sredinu dodajte i rasporedite rumom natopljene grožđice te premijesite – mijesite dok se grožđice u potpunosti ne sjedine s tijestom. Oblikujte u loptu i razmutite žumanjak.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Tijesto podijelite na tri jednaka dijela koja ćete oblikovati u loptice. Poslažite na pripremljeni lim, svaki komad razrežite od sredine prema van, premažite razmućenim žumanjkom i pospite šećerom.
Ubacite u zagrijanu pećnicu i pecite 40-45 minuta. Ako vam se čini da pinca prebrzo tamni, prekrijte je aluminijskom folijom. Izvadite i ostavite da se ohladi prije posluživanja.