Topla pileća salata

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Topla pileća salata by Shutterstock Shutterstock
Ova je salata izvrstan način za iskoristiti ostatke piletine. Kombinirali smo grašak šećerac, čili i pileća prsa te začinili s dresingom od maslinovog ulja, limuna i majoneze.

Sastojci

Broj porcija
2

Salata

50 g rižinih rezanca
100 g graška šećerca, prerezanog po dužini na pola
1 manja čili papričica
1 šaka svježeg bosiljka
2 komada kuhanih ili pečenih pilećih prsa
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica limunove korice
2 žlice limunovog soka
1 žlica majoneze

Priprema

1 Skuhajte rižine rezance

Rižine rezance natopite vodom: u kuhalu zagrijte vodu i prelijte preko rezanaca te ih ostavite 4 minute, zatim procijedite.


2 Napravite dressing

U međuvremenu napravite dressing. Umiješajte maslinovo ulje, limun (koricu i sok) i majonezu te ako želite, začinite.

 

3 Pomiješajte sastojke za salatu

U posudu s rezancima ubacite grašak, čili i bosiljak i pola dressinga te lagano protresite da se sastojci sjedine. 


4 Poslužite 

Salatu rasporedite u dvije zdjelice, narežite pileća prsa i ubacite ih na vrh rezanaca te poškropite ostatkom dressinga.


Napomena

*Za još hrskaviju salatu ubacite i mini kukuruz ili klice graha, a ako volite začinjenije salate, naribajte komadić đumbira.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
577 kcal
Proteini
40 g
Masnoće
35 g
Ugljikohidrati
28 g
Sol
0.4 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.