U većoj posudi u mlijeku otopite kvasac. Dodajte 30 g maslaca, jaje, 2 žlice šećera, sol i brašno. Miješajte dok smjesa ne bude glatka. Brašna dodajte dovoljno da napravite čvrsto tijesto. Izvadite na pobrašnjenu površinu pa mijesite tijesto 6 do 8 minuta dok ne postane elastično. Prebacite u namašćenu posudu i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite tijesto 1 sat na toplom da naraste.
Sjedinite jabuku, pekane, cimet i preostali šećer pa ostavite sa strane. Tijesto izvadite iz posude te ga podijelite na dva dijela. Svaku polovicu podijelite na 16 komada. Na lagano pobrašnjenoj posudi svaki komad razvaljajte u krug promjera (otprilike) 6 cm. U središte svakog kruga izgrabite žlicu smjese s jabukama, skupite krajeve i napravite lopticu pa ju umočite u ostatak maslaca.
U namašćeni kalup za kuglof poslažite 16 loptica pa ih pospite dijelom smjese od jabuka. Dodajte drugi sloj loptica te ih pospite ostatkom smjese od jabuka. Prekrijte pa ostavite oko 45 minuta da tijesto još malo naraste.
Pecite na 180 stupnjeva 35 do 40 minuta ili dok tijesto ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite desetak minuta da se ohladi pa izvadite iz kalupa. Sjedinite sastojke za preljev pa "kruh" prelijte.
(po porciji)