Toplo mlijeko stavite u manju posudu te dodajte razmrvljeni kvasac, žlicu šećera i žlicu brašna te promiješajte. Ostavite da odstoji otprilike 10 minuta kako bi se kvasac aktivirao.
Pripremite veći pleh te ga obložite papirom za pečenje.
U veću posudu stavite brašno te dodajte smjesu s kvascem, jogurt, ulje, jaja i sol. Zamijesite tijesto. Dobiveno tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu te kratko mijesite dok ne dobijete glatko i elastično tijesto.
Tijesto podijelite na 8 kuglica te ga tako ostavite 5 do 10 minuta. Dok tijesto odmara, rastopite maslac.
Prvu kuglicu razvaljajte na veličinu tanjura i premažite s maslacem. Razvaljajte i drugu kuglicu, stavite na prvu i opet premažite maslacem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kuglice. Zadnji dio tijesta nemojte premazivati maslacem. Pustite da tijesto odstoji 15 minuta.
Prije nego što krenete valjati tijesto, dobro pobrašnite radnu plohu na kojoj ćete valjati. Tijesto razvaljajte u veći krug.
Dobiveni krug prerežite na pola (vodoravno, koristeći rezač za pizzu), a zatim izrežite tijesto na trokute širine 7 – 8 cm.
Svaki komad tijesta zarolajte počevši od šireg kraja. Dobivene kiflice prebacite na pripremljeni pleh za pečenje. Pazite da između kiflica ostavite malo razmaka. Nakon što ste ih sve poslagali na pleh za pečenje, pokrite ih čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplome 1,5 do 2 sata.
Prije nego što ih ubacite u pećnicu, kiflice premažite razmućenim jajetom te ih posipajte sa sjemenkama ili krupnom soli po želji.
Pecite ih u zagrijanoj u pećnici na 180 stupnjeva 20 do 25 minuta.
Izvadite iz pećnice, pustite kratko da se ohlade i poslužite.