Beze rolada s malinama i jagodama

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Beze rolada s malinama i jagodama
Beze rolada s malinama i jagodama by youtube
Beze rolada s malinama i jagodama
Osvježavajuća rolada od beze kore s kremastim nadjevom i voćem odličan je proljetni desert. U ovu roladu stavili smo maline i jagode, ali možete koristiti bobičasto voće po želji - kupine i borovnice, pa čak i ribizl.

Sastojci

Broj porcija
8

Beze kora

1 žličicakukuruznog škroba
1 žličicaekstrakta vanilije
1 žličicaocta
4bjelanjka
140 gšećera

Krema

250 mlslatkog vrhnja
50 gsvježih malina
100 gsvježih jagoda
50 gsvježih borovnica
Šećer u prahu za posipanje

Priprema

Beze kora

1. Pripremite lim za pečenje

Pripremite lim za pečenje dimenzija 37x34 cm, obložite ga papirom za pečenje te zagrijte pećnicu na 160°C.


2. Miksajte sastojke za beze koru

U manjoj zdjelici pomiješajte kukuruzni škrob, ekstrakt vanilije i ocat. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu te ostavite sa strane. U većoj posudi miksajte bjelanjke dok ne dobijete čvrstu pjenu. Zatim postepeno počnite dodavati šećer. Miksajte dok se svi sastojci ne povežu u gustu homogenu smjesu. Bjelanjci su gotovi kada možete okrenuti zdjelu u kojoj ste ih miksali, bez da iscure van. Špatulom umiješajte smjesu od škroba i octa.


3. Ispecite koru

Dobiveni šaum rasporedite po prethodno pripremljenom limu za pečenje, a površinu zagladite špatulom ili nožem. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite otprilike 25 minuta, dok beze kora ne dobije zlatnu boju. 


4. Zarolajte koru

Na ravnu plohu stavite kuhinjsku krpu pa na nju komad papira za pečenje kojeg ste malo posipali sa šećerom u prahu. Kada je beze kora gotova, izvadite je iz pećnice i odmah preokrenite na pripremljeni papir. Ostavite je da se ohladi. Oprezno uklonite papir na kojem se kora pekla te umjesto njega stavite novi komad papira za pečenje. Zarolajte koru, počevši od kraće strane. Tako zarolanu koru ostavite dok pripremate kremu.

Krema

1. Izmiksajte slatko vrhnje

U posudi srednje veličine miksajte vrhnje dok ne dobijete gusti i čvrsti šlag. 


2. Namažite šlag na koru

Kada se beze kora ohladila, odmotajte ju, uklonite gornji papir za pečenje te ravnomjerno razmažite šlag.


3. Rasporedi voće i zarolajte

Maline, borovnice i jagode operite i osušite, jagode narežite na četvrtine. Voće ravnomjerno rasporedite po šlagu i roladu ponovno zarolajte. Oprezno prebacite na tanjur za serviranje.


4. Poslužite

Zarolanu roladu posipajte šećerom u prah i po želji dodajte još malo voća za ukras.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
213 kcal
Proteini
3 g
Masnoće
9 g
Ugljikohidrati
31 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.