Crumble od jabuka (bez glutena, jaja, mlijeka)

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Crumble od jabuka (bez glutena, jaja, mlijeka)
Crumble od jabuka (bez glutena, jaja, mlijeka)
Crumble od jabuka (bez glutena, jaja, mlijeka)

Ovaj recept je savršen za osobe s alergijama, intolerancijom na gluten ili jednostavno za svih. Ovaj crumble se može jesti i više dana, a količinski je dovoljan za četveročlanu obitelj. Uživajte znajući da se hranite zdravo!

Sastojci

Broj porcija
4

Crumble

½ šalice ribanog kokosa
2 žlicekokosovog brašna
½šalice aru praha
1 žličicacimeta
3 žlicejavorova sirupa ili meda
Po želji dodati malo vanilije
Prstohvat soli
4naribane jabuke ili narezane na komadiće

Filling

1 žlicasoka od limuna
1 žlicaaru praha
1 žlicacimeta
¼šalice javorova sirupa
Po želji dodati malo vanilije

Priprema

1

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pomiješajte sastojke za punjenje i ubacite u posudu za pečenje na papir za pečenje. Posuda je promjera 24 cm i visine 4 cm te dođe do pola visine.


2

Pomiješajte sastojke za crumble i na kraju dodajte med ili sirup. Crumble mora postati mrvičast. Posipajte crumble po jabukama i ubacite u pećnicu. Pecite 20-25 minuta, a ako crumble dobiva brzo boju možete ga prekriti folijom.


Dobar tek!


ramonam