Priprema
Otopljeni maslac preliti preko mljevenog keksa, dodati mlijeko i sve dobro sjediniti. Smjesu prebaciti u kalup i poravnati i stisnuti malo (ja stisnem sa dnom čaše). Dok se pripremi krema staviti u frižider da se prohladi.
U jednu posudi izmutiti Skyr, šećer i vanilin šećer, a u drugu posudu izmutiti slatko vrhnje te sjediniti smjesu skyra i slatkog vrhnja.
Želatinu pripremiti prema uputama na vrećici te uliti u pomiješanu smjesu.
Kada se sjedini smjesa prelije se u kalup na podlogu i ostavi u frižideru da se dobro ohladi (ja ostavim preko noći, a preljev stavljam sutradan).
Preljev odnosno dekoracija ide po želji. Može se staviti samo svježe voće, a može se pripremiti preljev.
Preljev pripremim tako da prokuham šumsko voće u malo vode i malo meda i dodam po uputama preljev za torte. Zalijem kolač i ostavim da se još ohladi.