Kruh sa sirom i češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh sa sirom i češnjakom
Imamo ideju kako iskoristiti stari kruh i napraviti ukusno jelo od njega. Bit će vam potrebno samo nekoliko sastojaka i 10 minuta za pripremu, a rezultat je aromatizirani kruh s češnjakom, maslacem i rastopljenim sirom.

Sastojci

Broj porcija
6
1 štrucakruha po izboru
90 gnaribanog sira po izboru
100 gmaslaca sobne temperature
2 češnjaprotisnutog češnjaka
¾ žličicesoli
1 žlicasvježe sjeckanog peršina

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.


2Otopite maslac

Maslac otopite u mikrovalnoj pa umiješajte češnjak, sol i peršin. 


3Razrežite kruh

Kruh režite nazubljenim nožem dijagonalno s jedne, a zatim i s druge strane, tako da dobijete mrežasti presjek, pazeći da ga ne prerežete do kraja. Prebacite ga na veći komad aluminijske folije. 


4Umetnite sir

Prstima malo raširite džepiće tj. otvore i svaki nakapajte sa žličicom maslaca i umetnite prstohvat sira. 


5Zamotajte u foliju

S ostatkom maslaca premažite cijeli kruh, a zatim ga zamotajte u foliju.


6Pecite

Pleh obložite papirom za pečenje, na njega položite kruh i stavite u pećnicu na 20 minuta dok se sir ne otopi, zatim ga odmotajte i pecite još 5 do 10 minuta da se malo zapeče. 


7Poslužite

Gotov kruh poslužite odmah.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
191 kcal
Proteini
2.5 g
Masnoće
10.9 g
Ugljikohidrati
19.5 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.