Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje(može i silikonski) pa po njemu rasporedite nasjeckane lješnjake. Tostirajte ih u zagrijanoj pećnici 5 do 7 minuta, izvadite i ostavite da se hlade otprilike 5 minuta. Pojačajte pećnicu na 180 stupnjeva.
U blenderu, na funkciji puls, izmiksajte 90 g lješnjaka (ostatak ćete ostaviti za posipati tart), brašno, šećer i sol te miksajte dok ne postane mrvičasto. Ubacite maslac i pulsirajte dok ne dobijete grudice veličine graška.
Prebacite smjesu u veću posudu te špatulom ili drvenom kuhačom polako umiješajte 1 do 2 žlice ledene vode. Dodat ćete toliko vode da vam se tijesto lagano poveže. Pazite da tijesto ne premijesite kako bi ostalo prhko. Pobrašnite ruke ili čašu pa tijesto ravnomjerno utisnite u kalup za tart promjera 23 cm. Tijesto obložite papirom za pečenje ili aluminijskom folijom pa stavite keramičke kuglice za pečenje. Kuglice služe kao utezi i sprječavaju da vam tijesto naraste prilikom pečenja.
Ubacite tijesto (s kuglicama) u pećnicu i pecite 18 do 20 minuta. Izvadite iz pećnice te ostavite na rešetki da se ohladi dok pripremate nadjev.
U manjoj posudi umiješajte kukuruzni škrob i 120 g vrhnja za šlag. Bolje je s kukuruznim škrobom umiješati malo vrhnja za šlag kako biste izbjegli stvaranje grudica u nadjevu. Na srednje jakoj vatri, u loncu srednje veličine, umiješajte smjesu s kukuruznim škrobom s ostatkom vrhnja za šlag, Nutellom i soli. Miješajte pjenjačom, dok ne zakuha, kako biste sjedinili sve sastojke. Dok smjesa vrije, konstantno miješajte još 3 minute dok se ne zgusne. Sklonite s vatre, umiješajte vaniliju, zatim prelijte preko kore. Možete prijeći i špatulom preko nadjeva kako biste napravili lijepi uzorak.
Stavite u hladnjak na 3 do 4 sata da se kolač ohladi i stisne. Pospite preostalim lješnjacima.