Tortilje s piletinom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Tortilje s piletinom
Slasne tortilje s piletinom i povrćem koje će barem na tren dovesti Meksiko u vaš doma. Mješavinu povrća i začina možete odrediti po ukusu, a mi smo se odlučili za luk, papriku i kukuruz u kombinaciji s kuminom, mljevenom paprikom i čili pahuljicama.

Sastojci

Broj porcija
6

Salata

1 glavicasitno nasjeckanog luka
1rajčica nasjeckana na kockice
2 žlicesoka limete
Sol po ukusu
Papar po ukusu
1 žlicasvježe sjeckanog peršina

Tortilje

2 žlicemaslinovog ulja
1 glavicasitno nasjeckanog luka
2 češnjaprotisnutog češnjaka
500 gfilea pilećih prsa narezanih na kockice
1 žličicasoli
½ žličicepapra
½ žličicečili pahuljica po želji
1 žličicamljevenog kumina
1 žličicamljevene paprike
1paprika narezana na kockice
180 gkukuruza
230 gkrem sira
6tortilja
200 gnaribanog sira po izboru
Ulje za prženje
Kiselo vrhnje za serviranje

Priprema

Salata

1Sjedinite sastojke

Sve sastojke za salatu sjedinite u manjoj posudi i stavite u hladnjak. 


Tortilje

1Pirjajte

U tavu, na srednje jaku vatru, stavite maslinovo ulje pa dodajte nasjeckani luk. Kratko pirjajte dok ne omekša, otprilike 5 do 7 minuta. Dodajte i protisnuti češnjak i pržite minutu. 


3Pržite

Ubacite narezanu piletinu i pržite ju otprilike 8 do 10 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. 


4Začinite

Piletini dodajte sol, papar, čili pahuljice ako volite pikantno, kumin i papriku pa sve dobro promiješajte. 


5Dodajte kukuruz

Dodajte narezanu papriku i kratko pržite, otprilike 5 minuta, umiješajte i kukuruz pa sklonite s vatre. 


6Umiješajte sir

Povrće i piletinu prebacite u posudu i umiješajte krem sir. 


7Zarolajte tortilju

Na sredinu svake tortilje stavite otprilike 2 do 3 žlice smjese s piletinom, a zatim pospite s 1 žlicom sira te ju čvrsto zarolajte, tako da krajeve preklopite prema sredini. 


8Zagrijte ulje

Stavite ulje u tavu, pazeći da u potpunosti prekriva dno, te ga dobro zagrijte na srednje jakoj vatri. 


9Pržite

Zamotanu tortilju stavite u vruće ulje, ravnom stranom prema dolje, te ju pržite 2 do 3 minute sa svake strane dok ne dobije zlatnu boju i ne postane hrskava. 


10Poslužite

Prebacite na tanjur, na sredinu tortilje stavite ½ žlice kiselog vrhnja, a na njega stavite žlicu ohlađene salate i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.