Papriku operite, očistite i narežite na trakice, luk nasjeckajte na tanke ploške kao i gljive, a mladi luk na kolutove.
Omekšali maslac pomiješajte s protisnutim češnjakom, a peciva razrežite po dužini, ali ne do kraja. Smjesu s maslacem premažite po pecivu, pa ih prepecite, na laganoj vatri dok ne dobiju boju sa svake strane.
Na jakoj vatri zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i na njemu prepržite luk, papriku i gljive. Začinite sa soli i paprom po ukusu te pržite otprilike 5 do 10 minuta dok povrće ne dobije boju, a zatim ga prebacite na tanjur i ostavite sa strane.
U istu tavu, na srednje jaku vatru, stavite još 1 žlicu maslinovog ulja pa dodajte tanko narezani ramstek, začinite sa soli i paprom po ukusu i pecite samo nekoliko minuta, najviše do medium rare. Ubacite povrće i promiješajte da se sve sjedini.
U tavi odvojite meso i povrće na 6 jednakih dijelova i na svaki stavite po dvije kriške sira, ugasite vatru kako se meso i povrće ne bi prekuhalo, poklopite i pričekajte da se sir rastopi.
Svako pecivo premažite tankim slojem majoneze, pa napunite s porcijom mesa, povrća i topljenog sira. Pomognite si špatulom ili lopaticom kako bi prenijeli smjesu iz tave u pecivo.
Pospite s malo mladog luka i poslužite toplo.
(po porciji)