Pripremite kalup promjera 24 cm koji lagano namastite i obložite, dno i stranice, papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva.
U dvije posude odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke miksajte sa soli i postupno im dodajte šećer kako bi dobili čvrsti snijeg. Žumanjke i ekstrakt vanilije umutite pjenjačom pa ih špatulom umiješajte u bjelanjke. Dodajte mljevene bademe i prosijano brašno pa opet lagano promiješajte.
Smjesu izlijte u kalup i stavite na 30 minuta u pećnicu. Tijekom pečenja pripazite da se biskvit ne prepeče, nakon isteka 20 minuta češće ga provjeravajte.
Gotov biskvit kratko ohladite u kalupu, skinite obruč, preokrenite na rešetku i ostavite da se ohladi u potpunosti, a zatim ga prerežite na 3 sloja.
Na pari otopite bijelu čokoladu s kokosovim mlijekom. Ostavite da se kratko ohladi, ubacite mascarpone i ekstrakt vanilije pa miksajte, na srednjoj brzini, dok ne dobijete homogenu smjesu.
U posebnoj posudi miksajte slatko vrhnje sa šećerom u prahu dok ne dobijete šlag. Dio po dio dodajte u mascarpone, kokosovo brašno i bijelu čokoladu. Špatulom miješajte dok ne dobijete jednoličnu glatku kremu pa stavite u hladnjak da se malo stisne.
Sloj biskvita prenesite na tanjur za serviranje pa ga lagano natopite / premažite kokosovim mlijekom, stavite 1/3 krema pa ravnomjerno razmažite. Isti postupak ponovite s preostala dva sloja biskvita. Kremu rasporedite za svaku koru, ali kako bi mogli i premazati tortu.
Tortu ukrasite grubo naribanom bijelom čokoladom ili kokosovim čipsom, a po rubu poslažite Raffaello kuglice. Ostavite ju preko noći u hladnjaku kako bi se krema stisnula.
Narežite i poslužite.