Pite s bobičastim voćem

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Pite s bobičastim voćem
Mini pite pečene su u malim pekačima koji su punjeni nadjevom, a samo prekrivenim prhkim tijestom. Nadjev od mješavine bobičastog voća sočan je i sladak, a prhko tijesto hrskavo. Ako koristite smrznuto voće, ovu pitu možete pripremati tokom cijele godine.

Sastojci

Broj porcija
4
4 žlicešećera (ili smeđeg šećera)
1 žlicakukuruznog škroba
Prstohvat soli
200 g svježih jagoda
150 gsvježih trešnja
150 g svježih borovnica
1 žličicasvježe cijeđenog limunovog soka
¼ žličicekorice limuna
150 gprhkog tijesta (kupljenog ili pripremljenog po vašem najdražem receptu)
1jaje, umućeno

Priprema

1 Pripremite nadjev

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. U velikoj posudi izmiješajte šećer, kukuruzni škrob i sol. Ubacite voće i lagano izmiješajte da se sastojci povežu.


2 Razdijelite nadjev

Ubacite limunov sok i koricu, zatim jednako razdijelite u 4 mini keramička pekača za pite. 


3 Izrežite tijesto

Od listova izrežite 4 kruga promjera otprilike 10 cm. Možete ih lagano razvaljati da ih malo proširite.


4 Stavite tijesto na voće

Modlicom za kekse u sredini svakog kruga izrežite srce te takve listove stavite preko voća u pekačima. Premažite pripremljenim jajetom. 


5 Prebacite pekače na lim za pečenje

Pekače poslažite na lim za pečenje i ubacite u pećnicu (na sredinu).


6 Ispecite pite

Pecite otprilike 40 minuta dok voće ne postane vruće i počne ključati, a kora poprimi lijepu zlatnu boju. Po želji poslužite uz sladoled po izboru.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
217 kcal
Proteini
3.5 g
Masnoće
7 g
Ugljikohidrati
39 g
Sol
129 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.