Tabbouleh s kvinojom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Tabbouleh s kvinojom by Shutterstock Shutterstock
Odlična inačica vrlo zdrave libanonske ljetne salate. Možete ju jesti kao glavno jelo, a izvrsna je i kao prilog uz jela s roštilja ili uz grickalice i namaze. U originalu je sa svježim peršinom i bulgurom, pa ako već niste, svakako probajte.

Sastojci

Broj porcija
8
470 mlvode
180 gkvinoje
400 gcrnog graha (konzerva)
1manji krastavac, nasjeckan
1manja crvena paprika babura, nasjeckana
10 gnasjeckanog svježeg peršina
60 mllimunovog soka
2 žlicemaslinovog ulja
½ žličicesoli
½ žličicepapra

Priprema

1 Krčkajte

U većem loncu zakuhajte vodu pa dodajte kvinoju. Smanjite vatru, zaklopite i krčkajte dok kvinoja ne pokupi svu tekućinu. Sklonite s vatre pa kvinoju lagano izmiješajte vilicom. Prebacite u zdjelu i ostavite da se u potpunosti ohladi.


2 Sjedinite sastojke

Dodajte grah, krastavac, papriku i peršin, a u manjoj posudi izmiješajte ostale sastojke te ih prelijte preko salate i protresite da se sve dobro izmiješa. Ohladite u hladnjaku pa poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
159 kcal
Proteini
6 g
Masnoće
5 g
Ugljikohidrati
24 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.