Galette sa šljivama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Galette sa šljivama
Šljive volimo u svim kombinacijama, od knedla, pita, čak i torta, ali ovdje su nam posebno drage.

Sastojci

Broj porcija
6

Prstohvat soli

200 gglatkog brašna
80 gmaslaca (hladnog)
2 žlicecvjetnog meda
Malo soli
2 žlicehladne vode

Nadjev

500 gšljiva
1vanilin šećer
50 mlruma
2 žličicemljevenog cimeta
10badema
1 rebro čokolade (naribane)

Priprema

Od sastojaka zamijestite prhko tijesto i stavite ga u hladnjak oko sat vremena. 
Dok se hladi, očistite šljive, posipajte ih s vanilin šećerom, cimetom i rumom. 
Ohlađeno tijesto razvaljajte (tanko) da bude veće od kalupa u kojem radite (moj je fi28 cm). Prebacite ga u namašćen kalup.Na tijesto po želji stavite pržene bademe i naribanu čokoladu. 
Na to poredajte šljive ali tako da ostavite od ruba 3 cmm bez šljiva, preklopite tijesto na šljive i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30-40 minuta, dok tijesto ne dobije lijepu boju i šljive se rastope. 
Ankica
Ankica