Pečena riba s cherry rajčicama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečena riba s cherry rajčicama
Sočni file bijele ribe pripremili smo u slatko-kiselom umaku od cherry rajčica, češnjaka i meda. Najbolje je što će vam za pripremu ovog jela trebati samo jedna posudu. Poslužite s rižom, kus-kusom ili laganom zelenom salatom.

Sastojci

Broj porcija
4
280 gcherry rajčica, prepolovljenih
1manji luk, tanko nasjeckan
3 češnjačešnjaka, protisnutih
2 žlicemaslinovog ulja
1 žlicavinskog octa
1 žličicameda
1 žličicasoli
½ žličicecrnog papra
4 fileta(170g/filet) bijele ribe, po izboru
1 žličicanaribane korice limuna
Nasjeckani svježi bosiljak, za serviranje
Nasjeckana svježa metvica, za serviranje

Priprema

1 Pecite rajčice

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite prepolovljene rajčice, luk i češnjak u keramičku posudu za pečenje (23cm x 8 cm). U manjoj zdjeli umutite maslinovo ulje, ocat, med, sol i papar. Prelijte preko rajčica pazeći da sve budu prekrivene umakom. Stavite u pećnicu i pecite 15 minuta.


2 Začinite ribu

Dok se rajčice peku, osušite riblje filete sa kuhinjskim ubrusima, potom ih namažite maslinovim uljem i začinite soli i paprom po ukusu.


3 Pecite ribu

Oprezno izvadite posudu iz pećnice te pomoću kuhače napravite mjesta za ribu na sredini posude. Stavite filete u posudu za pečenje pazeći da se ne dodiruju. Pecite 10-12 minuta, odnosno dok riba nije u potpunosti ispečena.


4 Servirajte

Servirajte ribu sa rajčicama na tanjure, pospite sa naribanom koricom limuna, bosiljkom i metvicom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.