Zagrijte pećnicu na 160°C. Nauljite i pobrašnite kalup za kuglof (25 cm).
U velikoj posudi miksajte maslac i šećer dok se ne sjedine i smjesa postane glatka, 5-7 minuta. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprekidno miksanje. Nakon što ste dodali sva jaja i sastojci su se sjedinili, ubacite ekstrakt vanilije. U drugoj posudi pomiješajte brašno i sol te postupno dodajte mješavinu u smjesu koju ste prethodno napravili. Dodajte pivo i sve dobro promiješajte.
Ubacite maline u smjesu te ih nježno pomiješajte, pazeći da ne zdrobite maline. Prebacite smjesu u kalup za pečenje. Pecite 70-80 minuta. Biskvit je pečen kada ga probodete čačkalicom te ju izvučete čistu.
U manjem lončiću pomiješajte pivo, šećer i sok od limete te pustite da zavrije. Zatim smanjite vatru i kuhajte 10 minuta. Pustite da se malo ohladi.
Izbušite topli kolač pomoću vilice te ga prelijte sirupom. Ostavite 15 minuta da upije sirup, istresite na rešetku i ostavite da se u potpunosti ohladi.
U maloj posudi pomiješajte šećer u prahu i dovoljno soka limete da postignete željenu konzistenciju. Prelijte preko kolača. Pustite da odstoji dok se ne stvrdne. Po želji na vrh dodajte svježe maline.
(po porciji)