Hedonistički kruh

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Hedonistički kruh
Kruh...nema ništa ljepše od mirisa svježe pečenog kruha, a pogotovo kad je prožet mirisom slanine i češnjaka.

Sastojci

Broj porcija
6
500 gglatkog brašna
1 paketićsuhog kvasca
1 žličicašećera
1 žličicasoli
350 mlvode
20maslina
100 gpancete
2 češnja češnjaka
1 žličicaperšina

Priprema

U 1 dcl vode zamutiti 1 malu žlicu brašna, kvasac i šećer i ostaviti nekoliko minuta da se kvasac aktivira.
Umijesiti brašno s pripremljenim kvascom, solju i vodom po potrebi. Tijesto mora biti mekano, ali opet dovoljno čvrsto da se da oblikovati u loptu.
Ostaviti 1 h da se udvostruči obujam.
U međuvremenu pancetu nasjeckati na sitno i prepržiti je u tavi. Masline narezati na kolutiće, a češnjak protisnuti ili nasjeckati na sitno.
Tijesto izvaditi iz zdjele te umijesiti u njega masline i pancetu. Prebaciti u pekač i ostaviti da se diže dok se pećnica ne ugrije na 200 stupnjeva.
Kruh peći otprilike 30 minuta, dok se ne zarumeni.
Pečeno izvaditi kalupa, premazati maslacem (nije nužno), češnjakom i posuti peršinom.
U slast!
nina32

Ključne riječi