Čokoladni tart

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni tart
Čokoladni tart by youtube
Čokoladni tart
Ovaj jednostavni čokoladni tart odličan je izbor za dane kad se zaželite nečeg slatkog, kremastog i čokoladnog, čak i za one koji ne vole provoditi puno vremena u kuhinji. Tart po želji možete ukrasiti jagodama, malinama ili drugim bobičastim voćem.

Sastojci

Broj porcija
8

Podloga

120 gmaslaca sobne temperature
80 gšećera u prahu
1veće jaje sobne temperature
95 goštrog brašna
95 gglatkog brašna
2 žlicekakaa u prahu
¼ žličicesoli

Čokoladna krema

80 gvode
120 gmaslaca
1 žličicainstant kave
170 gtamne čokolade, nasjeckane
65 gšećera
1 žlicaekstrakta vanilije
Prstohvat soli
3veća jaja
250 gsvježeg bobičastog voća, za dekoraciju
šećera u prahu za dekoraciju

Priprema

Podloga

1 Miksajte maslac i šećer

U posudu stavite maslac, prosijajte šećer u prahu pa miksajte dok smjesa ne postane glatka. 


2 Dodajte jaja

U manjoj posudi istucite jaje pa ga postepeno dodajte u smjesu s maslacem, cijelo vrijeme miksajući. 


3 Sjedinite sve sastojke za tijesto

U smjesu prosijajte kakao i brašno, dodajte prstohvat soli i špatulom sjedinite sastojke. Dobiveno tijesto omotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. 


4 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, a kalup za tart promjera 23 cm namastite. 


5 Razvaljajte tijesto

Na lagano pobrašnjenoj podlozi razvaljajte ohlađeno tijesto u krug promjera 28 cm, zarolajte oko valjka i prebacite u kalup. 


6 Izbodite tijesto vilicom

Prstima utisnite tijesto na dno i bočne strane, višak odrežite, a vilicom izbodite dno kako se prilikom pečenja ne bi napuhnulo. 


7 Pecite podlogu

Stavite u pećnicu na 15 minuta. Nakon 15 minuta podlogu izvadite, a pećnicu smanjite na 150 stupnjeva.

Čokoladna krema

8 Zagrijavajte maslac i vodu

Na jakoj vatri sjedinite maslac i vodu, pustite da smjesa zavrije, dodajte instant kavu i miješajte dok se ne otopi. 


9 Rastopite čokoladu

U posudu srednje veličine stavite nasjeckanu čokoladu, šećer, ekstrakt vanilije i prstohvat soli pa prelijte vrućom smjesom od maslaca i miješajte dok se čokolada ne otopi. 


10 Pripremite kremu i ispecite

Umutite jaja u čokoladnu smjesu i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Kremu ulijte na tijesto i pecite 12 do 15 minuta. 


11 Ohladite i poslužite

Izvadite iz pećnice i ostavite barem 30 minuta da se ohladi. Ukrasite bobičastim voćem, pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.