Pureći gyros

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Pureći gyros by Shutterstock Shutterstock
Osvježite svoj jelovnik i unesite dašak Grčke ovim jednostavnim i preukusnim purećim gyrosom. Pita kruh se puni mesom, začinima i salatom, a u nedostatku pita kruha možete ga zamijeniti i lepinjom.

Sastojci

Broj porcija
4
1krastavac srednje veličine, oguljen
150 gkiselog vrhnja
15 gfino nasjeckanog luka
2 žličicekopra
2 žličicelimunovog soka
1 žličicamaslinovog ulja
220 gpurećih prsa, nasjeckanih na tanke trakice
1½ žličicegrčkog začina
8tankih kriški rajčice
4ugrijana pita kruha
2 žliceizmrvljenog feta sira
Napomena: Napravite vlastiti grčki začin bez soli tako da umiješate 1 ½ žličicu origana, 1 žličicu mente i 1 žličicu sušenog timijana, po žličicu sušenog bosiljka i mažurana te luka i češnjaka u prahu. Čuvajte do 6 mjeseci na suhom mjestu u hermetički zatvorenoj posudi.

Priprema

1 Sjedinite sastojke za umak

Umiješajte kiselo vrhnje, luk, kopar, limunov sok i jednu trećinu nasjeckanog krastavca.


2 Pirjajte

U neprijanjajućoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje i pirjajte puretinu 4 do 6 minuta te umiješajte grčke začine. Puretinu poslužite sa salatom, rajčicom i ostatkom krastavca u pita kruhu te nadjenite umakom i feta sirom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
307 kcal
Proteini
24 g
Masnoće
6 g
Ugljikohidrati
41 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.