Priprema
Promiješati brašno sa solju i kvascem pa dolijevati mlaku vodi po potrebi da se dobije homogena smjesa koju ćemo oblikovati u kuglu i pustiti da stoji dok se tijesto ne digne (cca 40 min)
Pile istrančirati, začiniti začinima po želji te ispeći komade na naglo na tavici. Kad je meso pečeno, ubaciti cijele šampinjone te ih ispržiti.
U lonac staviti posoljenu vodu pa kad provri ubaciti mrkvu na četvrtine, prokulice i krumpir na kocke. Nakon 10 minuta dodati cvjetaču istrganu na cvjetiće i kuhati još 5 minuta.
Od tijesta odvojiti četvrtinu koja će poslužiti kao poklopac, a veći dio razvaljati i staviti ga u nauljeni pravokutni pleh za kolače ili u dublji okrugli promjera bar 35 cm. Rubovi tijesta moraju lagano izvirivati s rubova pleha.
Na tijesto poslagati meso i kuhano povrće te luk narezan na četvrtine, začiniti solju i paprom, a odozgo prekriti s nekoliko šnita slanine/pancete.
Manji komad tijesta razvaljati na tanko pa prekriti nadjev i rubove učvrstiti s donjim dijelom tijesta.
Na sredini pokrova prstom napraviti rupu.
Peći u pećnici 45 min na 200 stupnjeva.
Kad je pečeno skinuti pokrov i poslužiti.
Meso i povrće se vadi hvataljkom, a kruh se kida