Ručak a la tata

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Ručak a la tata
Ručak a la tata
Meso i povrće u tijestu u koje su se upili svi sokovi - 3u1 kombinacija.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

500 gbrašna
1 paketićsuhog kvasca
1 žličicasoli
300 gmlake vode

Nadjev

1pile, 1-1,5 kg
200 gšampinjona
2 glavice luka
200 gprokulica
500 gkrumpira
1 glavicacvjetače, oko 500 g
3mrkve
100 gslanine

Priprema

Promiješati brašno sa solju i kvascem pa dolijevati mlaku vodi po potrebi da se dobije homogena smjesa koju ćemo oblikovati u kuglu i pustiti da stoji dok se tijesto ne digne (cca 40 min)
Pile istrančirati, začiniti začinima po želji te ispeći komade na naglo na tavici. Kad je meso pečeno, ubaciti cijele šampinjone te ih ispržiti.
U lonac staviti posoljenu vodu pa kad provri ubaciti mrkvu na četvrtine, prokulice i krumpir na kocke. Nakon 10 minuta dodati cvjetaču istrganu na cvjetiće i kuhati još 5 minuta.
Od tijesta odvojiti četvrtinu koja će poslužiti kao poklopac, a veći dio razvaljati i staviti ga u nauljeni pravokutni pleh za kolače ili u dublji okrugli promjera bar 35 cm. Rubovi tijesta moraju lagano izvirivati s rubova pleha.
Na tijesto poslagati meso i kuhano povrće te luk narezan na četvrtine, začiniti solju i paprom, a odozgo prekriti s nekoliko šnita slanine/pancete.
Manji komad tijesta razvaljati na tanko pa prekriti nadjev i rubove učvrstiti s donjim dijelom tijesta.
Na sredini pokrova prstom napraviti rupu.
Peći u pećnici 45 min na 200 stupnjeva.
Kad je pečeno skinuti pokrov i poslužiti.
Meso i povrće se vadi hvataljkom, a kruh se kida
nina32

Ključne riječi