U tanki pureći odrezak stavite mrvljenu kobasicu izvađenu iz crijeva. Na aluminijsku foliju posložite tanko rezanu pancetu, na to stavite odrezak s kobasicom i uz pomoć folije sve smotajte u roladu. Završni proizvod mora izgledati kao bonbon u foliji.
Zakuhajte vodu te dobiveni „bonbon“ kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri. Izvadite iz vode, odmotajte foliju, te po želji roladu kratko popržite u tavi na ulju.
Zakuhajte slanu vodu te miješajući dodati palentu. Pred kraj kuhanja umiješajte maslac.
Na zagrijanoj tavi karamelizirajte šećer, dodajte luk nasjeckan na listiće, kratko promiješajte te zalite crnim vinom. Posolite, popaprite, ubacite lovorov list i majčinu dušicu. Kuhajte dok se umak ne zgusne, a luk ostane lagano hrskav.
Na umjerenoj temperaturi rastopite maslac i dodajte narezanu krušku. Polako miješajte dok kruška ne omekša. Ne smije biti previše mekana, mora zadržati malo tvrdoće.
Na tanjur stavite palentu, na palentu staviti narezanu pureću roladu, u sredinu karamelizirani luk, te na luk jedan komad kruške.