Odojak posolite, popaprite i nauljite. U lim za pečenje stavite nasjeckan koromač, luk, 2 mrkve, 2 korijena peršina, češnjak, lovor i majčinu dušicu. Na povrće stavite odojak te ga prebacite u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva. Meso pecite oko 90 minuta. Kad je odojak gotov, izvadite ga iz lima.
Povrće prebacite u lonac uz odlijevanje viška masnoće te ostavite za kasnije. U lim dodajte brašno i lagano zapržite te dodajte vino uz struganje masoće i sokova s lima. Vino izlijte u lonac u kojem je i povrće te kratko prokuhajte uz dolijevanje vode po potrebi.Začinite po ukusu, dodajte 50 g maslaca i procijedite.
Ostatak mrkve i korijena peršina nasjeckajte na ploške srednje debljine, dodajte maslac i sol te pirjajte na laganoj vatri u vlastitoj tekućini dok malo ne omekšaju, a ostanu hrskavi. Poslužite uz odojak i umak.