Svinjski kare u panadi od krušnih mrvica i parmezana sa salatom od krumpira, rajčice i maslina

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski kare u panadi od krušnih mrvica i parmezana sa salatom od krumpira, rajčice i maslina by Shutterstock Shutterstock
Uz par jednostavnih trikova napravit ćete najbolji pohani kare koji ostaje sočan s ekstra hrskavom panadom. Poslužen je uz jednostavnu salatu od krumpira, luka, cherry rajčica i maslina prelijanu dresingom od senfa i maslinovog ulja.

Sastojci

Broj porcija
4

Meso

800 gnarezanih svinjskih karea s kostima
100 gbrašna
2jaja
200 gkrušnih mrvica
150 gribanog parmezana
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
200 mlsuncokretovog ulja
1 češanj češnjaka

Salata

500 gkrumpira
100 gmaslina, bez koštica
150 gcherry rajčica
1 žlicaluka, sitno sjeckanog
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Dresing

1 žličicasenfa
500 mlvinskog octa
100 mlmaslinovog ulja

Priprema

Meso

1 Pripremite panadu

Svinjski kare posolite i popaprite s obje strane. U jednu posudu uspite brašno, u drugu umutite jaja, a u treću krušne mrvice pomiješajte s ribanim parmezanom.


2 Panirajte meso

U tavu ulijte ulje, zagrijte na srednje jakoj vatri te dodajte češanj češnjaka. Kada češnjak zamiriše izvadite iz tave. Meso prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja, te u mješavinu parmezana i mrvica.


3 Ispecite meso

Pržite u ulju dok ne dobije zlatno žutu boju.

Salata

4 Pripremite salatu

U slanoj vodi skuhajte krumpir u kori. Još vruć krumpir ogulite i narežite na komade. Krumpiru dodajte sol, papar, luk, cherry rajčice izrezane na četvrtine te usitnjene masline.

Dresing

5 Začinite salatu

U posebnoj posudi izmiješajte senf, ocat i maslinovo ulje te sve prelite preko krumpira i dobro izmiješati da sve bude začinjeno. Kušajte i po želji dodajte još začina.


6 Poslužite

Na tanjure servirajte svinjski kare s toplom salatom

Mate Janković
Mate Janković
Chef