Mousse od čokolade s cvijetom soli i maslinovim uljem

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Mousse od čokolade s cvijetom soli i maslinovim uljem by Shutterstock Shutterstock
Poznati francuski desert s kojim ne možete pogriješiti obogaćen maslinovim uljem. Izrada je jednostavna - otopite čokoladu i pomiješajte je sa snijegom od bjelanjaka. Koristite svježa jaja te mousse dobro ohladite prije posluživanja.

Sastojci

Broj porcija
4
170 gčokolade
80 mlmlijeka
4bjelanjka
1žumanjak
80 gkristal šećera
60 mlmaslinovog ulja
Cvijet soli

Priprema

1 Otopite čokoladu

Na pari otopite čokoladu s mlijekom. U smjesu dodajte žumanjak.


2 Pripremite snijeg

Mikserom tucite bjelanjke dok se ne počne formirati snijeg. Dodajte im šećer i tucite dok snijeg ne bude čvrst.


3 Pripremite mousse

Umiješajte pola bjelanjka s čokoladnom smjesom, dobro promiješajte te dodajte drugu polovicu. Lagano umiješajte da mousse ostane pjenast. Ostavite 4 sata u hladnjaku te poslužite s nekoliko kapi maslinova ulja i cvijetom soli.

Mate Janković
Mate Janković
Chef