Tuna steak s tapenadom od crnih maslina i sotiranim koromačem

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tuna steak s tapenadom od crnih maslina i sotiranim koromačem by Shutterstock Shutterstock
Ukoliko ste ljubitelj ribe, onda je ovaj brz recept koji traži samo 10 minuta kuhanja odlična ideja za ručak. Sočni tuna odresci posluženi su s hrskavim koromačem i tapenadom. Za tapenadu, odnosno namaz od crnih maslina, trebat ćete samo masline, kapare, češnjak, inćune i maslinovo ulje.

Sastojci

Broj porcija
4
800 gsteaka od tune (4 komada)
150 gcrnih maslina
30 gslanih inćuna
30 gkapara
10 gčešnjaka
50 mlmaslinovog ulja
400 gkoromača
50 mlmaslinova ulja
2 češnja češnjaka
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Priprema

1 Ispecite odreske od tune

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Popaprite steak od tune i ispecite u po želji (najbolje medium).


2 Pripremite tapenadu od maslina

Crne masline, inćune, kapare, češnjak i maslinovo ulje stavite u multipraktik i samljite u gustu pastu. Spremite u frižider do posluživanja.


3 Sotirajte koromač

Nasjeckajte koromač na trakice. Ugrijte maslinovo ulje te dodajte koromač. Ubacite sitno nasjeckana 2 češnja češnjak te začinite soli i paprom po želji.


4 Poslužite

Na sotirani koromač položite steak od tune, a na vrh stavite žličicu tapenade.

Mate Janković
Mate Janković
Chef

Ključne riječi