Brašno, šećer i sol dodajte u blender ili multipraktik, zatim sjedinite na opciji pulse. Dodajte nasjeckani maslac i još malo „pulsirajte“. Dok vam uređaj još radi, dodajte vodu i votku.
Dobivenu smjesu prebacite na pobrašnjenu podlogu ili podlogu za valjanje tijesta. Kako bi se smjesa povezala u tijesto, podlogom za valjanje ju preklopite i stisnite tako da tijesto spljoštite u krug. Zamotajte u plastičnu foliju. Stavite u hladnjak na sat vremena, a najbolje preko noći.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Tijesto izvadite iz hladnjaka na pobrašnjenu podlogu, razvaljajte ga u krug debljine otprilike 0,6 cm – valjat ćete tijesto od sredine prema van, usput ga okrećući i posipajući s malo brašna.
Namotajte tijesto na valjak, zatim ga pažljivo razmotajte preko kalupa za pitu, zatim pažljivo stavite u kalup pazeći da ga ne rastegnete. Uklonite dijelove tijesta koji su 2,5 cm širi od kalupa i naberite rubove, zatim površinu tijesta izbodite vilicom.
Papirom za pečenje prekrijte tijesto i strane pekača, zatim prekrijte i aluminijskom folijom na koju ćete staviti utege za pite ili grah.
Ubacite u pećnicu i pecite 15 minuta, zatim izvadite iz pećnice i uklonite papir za pečenje, foliju i utege (ili grah). Umutite jaje i vrhnje te dobivenom smjesom premažite tijesto. Vanjski dio tijesta i kalupa prekrijte aluminijskom folijom, a površinu tijesta ponovno izbodite vilicom.
Ponovno stavite u pećnicu, pecite 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 190 stupnjeva i uklonite foliju. Nastavite peći dok tijesto ne poprimi zlatno smeđu boju.
Umutite žumanjke i cijela jaja. U posudu s debljim dnom dodajte šećer, kukuruzni škrob, sol i mlijeko te izmiješajte pjenjačom kako bi se sastojci sjedinili. Kuhajte 5 do 7 minuta na srednje jakoj vatri, cijelo vrijeme miješajući, dok se smjesa ne zgusne.
Kako bi ste jaja temperirali, miješajući im dodajte 240 ml vruće smjese, zatim temperirana jaja, isto tako miješajući, dodajte u preostalu vruću smjesu s mlijekom. Kuhajte 2 minute, cijelo vrijeme miješajući, na srednje jakoj vatri kako bi se sve još malo zgusnulo.
Prebacite u zdjelu, zatim umiješajte ekstrakt vanilije i maslac. Banane ogulite i dijagonalno ih nasjeckajte.
Tijesto premažite tankim slojem kreme, zatim rasporedite banane te sve premažite preostalom kremom. Prekrijte plastičnom folijom tako da se zalijepi za kremu i stavite u hladnjak na najmanje 4 do 5 sati, a najbolje preko noći.
Mikserom sjedinite vrhnje za šlag i šećer u prahu, zatim skroz smanjite brzinu i umiješajte ekstrakt vanilije. Premažite pitu te ju nadjenite nasjeckanim bananama.