Pileći zabatak posolite i popaprite i lagano kratko ispecite na maslinovom ulju, samo na strani kože dok ne postane zlatno žuta i hrskava.
Tanko narežite luk, poriluk i gljive. U posudi pomiješajte povrće, majčinu dušicu, sol, papar i maslinovo ulje.
Uzmite 4 komada aluminijske folije i presavite na pola. Na jednu polovicu stavite povrće i na vrh povrća stavite pileći zabatak. Piletinu prekrite drugom polovicom folije te pažljivo presavijajući rub sve dobro zatvorite.
Prije no što u potpunosti zatvorite foliju dodajte vino i maslac te tako pripremljene, potpuno zatvorene "jastučiće" stavite u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva i pecite cca 20 - 25 minuta.
Jelo poslužite u foliji na tanjuru dopuštajući svakom gostu da otvori svoj "jastučić" i uživa u iznenađenju koje ga unutra čeka.