Pileći zabatci pečeni u foliji s povrćem i bijelim vinom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći zabatci pečeni u foliji s povrćem i bijelim vinom by Shutterstock Shutterstock
Ovo jelo pripremam kada želim iznenaditi goste jer je iznimno jednostavno i efektno. Prvo kratko zapecite meso kako bi korica bila hrskava, povrće rasporedite na komad aluminijske folije i začinite te ispecite zajedno s piletinom.

Sastojci

Broj porcija
4
800 gpilećeg zabatka
2luka
4 češnja češnjaka
200 mlbijelog vina
100 gmaslaca
2poriluka srednje veličine
8šampinjona
Sol
Papar
Maslinovo ulje
Majčina dušica

Priprema

1 Kratko ispecite meso

Pileći zabatak posolite i popaprite i lagano kratko ispecite na maslinovom ulju, samo na strani kože dok ne postane zlatno žuta i hrskava. 


2 Začinite povrće

Tanko narežite luk, poriluk i gljive. U posudi pomiješajte povrće, majčinu dušicu, sol, papar i maslinovo ulje.


3 Pripremite “jastučiće”

Uzmite 4 komada aluminijske folije i presavite na pola. Na jednu polovicu stavite povrće i na vrh povrća stavite pileći zabatak. Piletinu prekrite drugom polovicom folije te pažljivo presavijajući rub sve dobro zatvorite. 


4 Ispecite “jastučiće”

Prije no što u potpunosti zatvorite foliju dodajte vino i maslac te tako pripremljene, potpuno zatvorene "jastučiće" stavite u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva i pecite cca 20 - 25 minuta. 


5 Poslužite

Jelo poslužite u foliji na tanjuru dopuštajući svakom gostu da otvori svoj "jastučić" i uživa u iznenađenju koje ga unutra čeka.

Mate Janković
Mate Janković
Chef

Ključne riječi