Gratinirani pureći odrezak s rajčicom i mozzarellom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Gratinirani pureći odrezak s rajčicom i mozzarellom by Shutterstock Shutterstock
Treba vam ideja za jednostavan ručak kojeg možete pripremiti preko tjedna? Ova sočna pureća prsa nadjevena pršutom, rajčicama i mozzarellom idealno su rješenje. Poslužite ih uz kuhani krumpir, rižu ili tikvice.

Sastojci

Broj porcija
1
200 gpurećih prsa, tanko rezanih
50 gbrašna
100 mlbijelog vina
50 gmaslaca
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Suncokretovo ulje
50 gpršuta
Malo origana
100 grajčice, narezane na tanke ploške
100 gmozzarelle, narezane na tanke ploške
100 mlpovrtnog temeljca

Priprema

1 Pecite puretinu

U tavi zagrijte ulje. Tanko narezanu pureću šniclu s jedne strane uvaljajte u brašno i ispecite u zagrijanom ulju. 


2 Ispecite pršut

Dodajte pršut, kratko ispecite i izvadite. 


3 Dodajte temeljac i vino

U tavu s mesom ulijte bijelo vino, temeljac, dodajte maslac te kratko prokuhajte. Posolite, popaprite i dodajte origano.


4 Nadjenite pureću šniclu i zapecite

Pršut stavite na šniclu, rajčicu na pršut i sve završite s mozzarellom. Zapecite u pećnici na 220 stupnjeva dok se mozzarella ne rastopi i zapeče. 


5 Poslužite uz prilog

Poslužite uz kuhani krumpir ili ukoliko ne jedete ugljikohidrate stavite pečene tikvice.

Napomena

Ukoliko ne koristite tavu koja može u pećnicu prebacite nadjevenu pureću šnicu s umakom u pekač te zapecite.
Mate Janković
Mate Janković
Chef