Tiramisu s jagodama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Tiramisu s jagodama
Tiramisu s jagodama
Tiramisu s jagodama
Tiramisu s jagodama
Tiramisu s jagodama
Klasičan recept za tiramisu s dodatkom jagoda: ukusno i osvježavajuće!

Sastojci

Broj porcija
12
1 lslatkog vrhnja (*500ml+500ml)
6žumanjaka
500 gmascarpone sira
200 gšećera
200 mlskuhane kave
Rum
400 gpiškota
500 gjagoda (+malo šećera)
Kakao (*za posipanje)

Priprema

Pripremiti kremu: 6 žumanjaka izmješati s šećerom, te dodati u 500 ml slatkog vrhnja. Staviti kuhati na paru 15 min. uz povremeno mješanje dok tekstura ne postane slična pudingu (*ne smije zakuhati; ako se stvaraju mjehurići skloniti s vatre).
Kremu staviti na hlađenje, najbolje preko noći. U ohlađenu kremu dodati ostatak slatkog vrhnja i mascarpone sir, te mješati s mikserom.
Pripremiti jagode: dio odvojiti za dekoraciju, a dio narezati i posuti s malo šećera da puste sok.
U ohlađenu kavu dodati rum u koju ćete umočiti piškote.
U čaše ili posudu po želji slagati kremu, piškote i jagode s sokom te ponavljati dok ne potrošite sve sastojke. Posuti s kakaom!
Ukrasiti po želji!