Focaccia kruh

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Focaccia kruh
Focaccia kruh
Focaccia kruh
Talijanski kruh koji se može napraviti uz mnoštvo dodataka, poput: maslina, cherry rajčica, sira, začinskog bilja itd. Jednostavna verzija uz dodatak soli!

Sastojci

Broj porcija
10
500 gglatkog brašna
400 mltople vode
Sol
1pakiranje kvasca (7g)
Krupna sol ili cvijet soli (*za posipanje)
Maslinovo ulje

Priprema

U posudu staviti brašno, sol i kvasac, pomiješati te dodati vodu. S kuhačom zamješati tijesto koje mora biti ljepljivo, nikako pre suho.
Na tijesto staviti maslinovo ulje, pokriti s folijom te prebaciti u hladnjak da odstoji 12h (najbolje preko noći).
Odstajalo tijesto malo premjestiti te prebaciti u nauljenu posudu za pečenje.
Nakon što se udvostručilo nakon 1-2 h, tijesto premažemo maslinovim uljem te prstima napravimo udubljena. Posuti s krupnom soli ili cvijetom soli.
Peći na 180-200 C, oko 40 minuta, ovisno o pećnici.
Poslužiti po želji!