Patlidžan narežite na tanke ploške, posolite i pustite da sol izvuče višak tekućine iz njih. Kuhinjskim papirom obrišite višak tekućine pa ih ispecite ih na zagrijanoj tavi na s 4 žlice maslinovog ulja do zlatnožute boje. Odložite ih sa strane dok pripremate meso.
Na ostatak zagrijanog maslinovog ulja stavite sitno sjeckani luk i kratko ga pržite. Dodajte češnjak, sjeckanu pancetu, lovorov list i mljeveno meso te pirjajte dok sva voda ne ispari. Posolite i popaprite po ukusu.
Umutite jaja te im dodajte mlijeko, sol i papar.
Počnite slagati musaku u nauljenu posudu i to tako da na dno stavljate patlidžan, na patlidžan mljeveno meso i završite slojem patlidžana na vrhu. Zalijte sve mješavinom mlijeka i jaja.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 60 minuta. Pečenu musaku ostavite oko 20 minuta prije nego je narežete.