Slatke štrudle s bundevom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Slatke štrudle s bundevom by Shutterstock Shutterstock
Osim sa sirom i jabukama, štrudle se mogu pripremiti i s pireom od bundeve. Za pripremu ove štrudle trebat će vam hokaido, kombucha ili bilo koja “mesnata” bundeva.

Sastojci

Broj porcija
12

Nadjev

450 gpirea od bundeve (hokaido, kombucha)
250 gkrem sira sobne temperature
100 gsmeđeg šećera
½ žličicecimeta
½ žličicesoli
¼ žličiceđumbira u prahu
¼ žličicemuškatnog oraščića u prahu

Tijesto

12 listovaza pite (izrezanih na pravokutnike)
150 gotopljenog maslaca
100 gnasjeckanih pekan oraha
3 žlicedemerara smeđeg šećera ili bilo kojeg drugog krupnog šećera
2 žlicemeda (za posluživanje)
Tučeno vrhnje (za posluživanje, po želji)
Napomena: Ukoliko nemate pekan orahe zamijenite ih s orasima.

Priprema

Nadjev

1Sjedinite sastojke

Stavite pećnicu da se ugrije na 200 stupnjeva. Sjedinite bundevu, krem sir, šećer, cimet, sol, đumbir i muškatni oraščić. Miješajte dok smjesa ne bude skroz glatka.

Tijesto

2Pripremite listove

Dva lista stavite po dužini jedan na drugi tako da dobijte dugačke trakice te ih napunite vrhom punom žlicom nadjeva.


3Pecite

Štrudle zamotajte tako da donjim dijelom tijesta preklopite nadjev. Strane preklopite i zamotajte kako nadjev ne bi iscurio prilikom pečenja. Složite ih u lim za pečenje spojenom stranom prema dolje pa ih premažite s malo maslaca. Posipajte ih s nasjeckanim pekanima i šećerom, ubacite u pećnicu i pecite ih 15-ak minuta dok ne porumene. Poslužite ih tople prelivene s malo meda i tučenim vrhnjem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.