Priprema
Prvo, malom kašikicom uzimati krem (u mom slučaju je Nutella) i redari na pek-papir. Oko 18 komada zatim staviti u zamrzivač.
Navedene sastojke za tijesto dodavati redoslijedom kako su nabrojani i zamijesiti glatko tijesto. Tijesto treba da bude mekano. Poklopiti ga i ostaviti 20 minuta na sobnoj temperaturi.
Nakon 20 minuta, tijesto ponovo premijesiti i podijeliti na 16 jednakih komada te formirati loptice.
Prste malo umočiti u ulje i svaku lopticu rukama rastanjiti na precnik ca. 10 cm.
Izvatiti krem iz zamrzivača i po jedan komad stavljati na sredinu tijesta. Povlačeći rubove, zatvoriti isto također na sredini i odsjeći višak tijesta (ako ga ima).
Lagano oblikovati lopticu i redati na pleh sa pek-papirom.
(Ako primijetite da se krem počeo da topi, vratite ga par minuta u zamrzivač, a ostatak tijesta koje ste odsjekli, skupite, ponovo napraviti loptice i ponoviti postupak)
Peći ih u zagrijanoj pećnici na 170°C oko 7 do 8 minuta, zavisno od pećnice.
Konzumiraju se topli ali i hladni.
Nadam se da vam se dopadaju ove Izmir bombice a ako želite pogledati postupak pravljenja istih to možete pronaći na mom kanalu "Kuhanje je zabavno".