Prvo pripremite jednostavni sirup od meda i đumbira kombinirajući med, vodu i mljeveni đumbir u maloj posudi. Pripremljenu smjesu stavite kuhati uz često miješanje. Zatim smanjite na najnižu temperaturu i pustite da se kuha 10 minuta. Procijedite i stavite u hladnjak da se ohladi.
U blender stavite maline, sok od limete i svježe mljeveni đumbir i blendajte dok ne dobijete pire. Pomoću sita pasirajte pire od maline kako bi uklonili koštice.
Zgnječite 3 lista metvice kako bi pustili aromu i stavite ih u shaker. Dodajte 2 žlice pirea od maline, 3 žlice sirupa od meda i đumbira i 3 žlice bijelog ruma te šaku leda. Lagano promiješajte dok se ne sjedini.
Prelijte preko čaše s ledom i dodajte 40 ml gazirane vode. Ponovite 3 puta. Poslužite s kriškom limete i svježim malinama.
(po porciji)